Grzanki z pieczarkami i szpinakiem
Szybkie i pyszne danie z patelni.
Grzanki z pieczarkami, szpinakiem i serem mozzarella to smaczna przekąska, która zaspokoi apetyt każdego miłośnika grzanek. Podsmażone na maśle pieczarki i delikatny szpinak dodają potrawie wyjątkowego smaku. Przygotowany farsz nakładamy na kromki chleba zrumienione na patelni i posypujemy startym serem mozzarella. To doskonały wybór na szybki obiad, lekką kolację czy przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 2
- 2 kromki chleba
- pół łyżki masła
- 8 pieczarek, pokrojonych na plasterki
- 1 garść szpinaku
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- ser mozzarella do posypania
PRZEPIS
- Umyj i pokrój na plasterki pieczarki.
- Rozgrzej na patelni masło i dodaj pieczarki.
- Dopraw solą i podsmażaj przez kilka minut aż się zrumienią.
- Następnie dodaj szpinak i smaż około minuty aż szpinak zwiędnie.
- Zdejmij pieczarki ze szpinakiem z patelni i odstaw na bok.
- Na tej samej patelni podsmażaj kromki chleba skropione oliwą z oliwek najpierw z jednej strony.
- Następnie odwróć chleb, nałóż na niego pieczarki ze szpinakiem, posyp serem i smaż pod przykryciem aż ser się roztopi.
- Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.