przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  tortilla

Zapiekana tortilla

Szybka, zapiekana tortilla z salami i serem.

Zapiekana tortilla z salami i serem to prosty przepis na smaczny posiłek, który zachwyci miłośników wyrazistych smaków. Tortilla stanowi bazę dania – delikatne placki z mąki kukurydzianej lub pszennej. Nadzienie z salami dodaje potrawie intensywnego smaku, a topiący się ser tworzy soczystą konsystencję. Całość jest zapiekana w opiekaczu, dzięki czemu uzyskujemy chrupiącą skórkę i rozpływający się ser. To świetna propozycja na szybki obiad czy kolację, która przypadnie do gustu również najmłodszym smakoszom.

SKŁADNIKI

  • tortilla
  • ketchup
  • oregano
  • starty ser
  • salami

PRZEPIS

  • Na środku placka tortilli ułóż plasterki salami.
  • Następnie posmaruj ketchupem, posyp startym serem i oregano – złóż (zawiń placek od lewej strony, następnie od prawej i złóż na pół).
  • Umieść w opiekaczu.
  • Przetnij na pół przed podaniem.
Zapiekana tortilla