ciasto francuskie, przyjęcia/imprezy, szynka parmeńska / prosciutto, Wielkanoc, Wigilia i Święta, z piekarnika
Paluchy z szynką parmeńską
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego.
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką parmeńską to elegancka przekąska, która łączy w sobie chrupkość ciasta francuskiego z wyrazistym smakiem szynki parmeńskiej. Przygotowanie tego smacznego dania jest szybkie i proste. Ciasto francuskie jest krojone na paski, na które następnie nakładana jest cienka warstwa szynki parmeńskiej. Całość jest zwijana i pieczona w piekarniku aż do uzyskania złocistego koloru. Paluchy te są doskonałym wyborem na imprezy, a także elegancką przekąską na spotkania ze znajomymi.
SKŁADNIKI
- ciasto francuskie
- szynka parmeńska
- jajko do posmarowania
- sezam do posypania
PRZEPIS
- Rozwiń ciasto francuskie i pokrój na paseczki.
- Na każdy pasek ciasta francuskiego połóż pasek szynki parmeńskiej i zwiń w podłużny świderek.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.
- Piecz w 180 C przez około 25 minut.