awokado,  bazylia,  grzanki i tosty,  pomidory,  śniadania,  wegetariańskie

Tosty z awokado, pomidorem i bazylią

Pyszny i prosty pomysł na kolorowe śniadanie.

Tosty z pastą z awokado to szybki i zdrowy posiłek. Aby przygotować pastę, musimy rozgnieść dojrzałe awokado, dodać odrobinę oliwy z oliwek, sól i pieprz dla smaku. Rozprowadzamy tę pastę równomiernie na podpieczonym chlebie. Następnie dodajemy pokrojony w plastry pomidor i świeżą bazylię, co nadaje daniu świeżości i aromatu.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 2

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 1 ząbek czosnku
  • pomidor
  • 1 awokado
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

PRZEPIS

  • Opiecz chleb w tosterze.
  • Natrzyj kromki przeciętym czosnkiem.
  • Obierz awokado, pokrój i dopraw solą, pieprzem i oliwą.
  • Na koniec delikatnie je rozgnieć.
  • Nałóż awokado na grzanki.
  • Na wierzch połóż plasterki pomidora i pokrojoną bazylię.
  • Dopraw solą i pieprzem.
Tosty z awokado, pomidorem i bazylią