bazylia,  grzanki i tosty,  jajka,  pieczywo,  pomidorki koktajlowe,  pomidory,  śniadania,  szpinak,  Wielkanoc

Bajgle z jajkiem

Bajgle zapiekane z jajkiem i serem.

Bajgle zapiekane z jajkiem i dodatkami to połączenie smaków, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Delikatne i puszyste bajgle, podpieczone w piekarniku, stanowią doskonałą bazę dla jajka. Dodatek szpinaku, nadaje daniu delikatnego posmaku, podczas gdy pomidorki koktajlowe dodają świeżości i koloru. Całość jest dopełniona roztopionym serem i świeżą bazylią. To szybkie, pożywne i apetyczne śniadanie lub lekki posiłek, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom oryginalnych smaków.

SKŁADNIKI

  • 2 bajgle, przekrojone na pół
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 garści szpinaku
  • 4 jajka
  • 16 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • ser , starty
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia do posypania

PRZEPIS

  • Przekrój bajgle na pół i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Skrop oliwą, nałóż liście szpinaku i wbij na środek jajko.
  • Wokół ułóż kawałki pomidorków i posyp serem.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Piecz w 180 C przez około 20 minut.
  • Posyp świeżą bazylią.
Bajgle z jajkiem