bazylia, grzanki i tosty, jajka, pieczywo, pomidorki koktajlowe, pomidory, śniadania, szpinak, Wielkanoc
Bajgle z jajkiem
Bajgle zapiekane z jajkiem i serem.
Bajgle zapiekane z jajkiem i dodatkami to połączenie smaków, które zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Delikatne i puszyste bajgle, podpieczone w piekarniku, stanowią doskonałą bazę dla jajka. Dodatek szpinaku, nadaje daniu delikatnego posmaku, podczas gdy pomidorki koktajlowe dodają świeżości i koloru. Całość jest dopełniona roztopionym serem i świeżą bazylią. To szybkie, pożywne i apetyczne śniadanie lub lekki posiłek, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom oryginalnych smaków.
SKŁADNIKI
- 2 bajgle, przekrojone na pół
- 2 łyżki oliwy
- 2 garści szpinaku
- 4 jajka
- 16 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- ser , starty
- sól
- pieprz
- świeża bazylia do posypania
PRZEPIS
- Przekrój bajgle na pół i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Skrop oliwą, nałóż liście szpinaku i wbij na środek jajko.
- Wokół ułóż kawałki pomidorków i posyp serem.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Piecz w 180 C przez około 20 minut.
- Posyp świeżą bazylią.