Bananowe pancakes
Słodkie i niesamowicie puszyste bananowe pancakes.
Puszyste bananowe pancakes to pyszna propozycja na rozpoczęcie dnia pełnego smaku i energii. Te pulchne placuszki, wzbogacone dojrzałymi bananami, są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale też są zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych pancakes. Banany dodają słodyczy i delikatnego aromatu, a ciasto staje się puszyste i lekko wilgotne. To idealny wybór na śniadanie, które zasmakuje nie tylko wielbicielom bananów. Można podać je z ulubionymi dodatkami, jak świeże owoce, syrop klonowy, jogurt, czy cukier puder.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 4
- 225 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 300 ml mleka
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru pudru
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 dojrzałe banany
PRZEPIS
- Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Do drugiej miski dodaj jajka, mleko, olej i wymieszaj rózgą.
- Następnie dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy – wymieszaj.
- Przesyp przesiane składniki do mokrych i ponownie wymieszaj.
- Na koniec dodaj rozgniecione banany i połącz dokładnie wszystkie składniki.
- Smaż na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z jednej strony.
PROPOZYCJA PODANIA
cukier puder do posypania