Calzonki z szynką
mięso,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  szynka

Calzonki z szynką

Szybki pomysł na przekąskę.

Calzonki z szynką to pyszne, wytrawne pierożki inspirowane kuchnią włoską. Ich chrupiące ciasto skrywa aromatyczny farsz z szynki i roztopionego sera. Można je wzbogacić o ulubione dodatki, takie jak pieczarki, oliwki czy suszone pomidory, aby nadać im jeszcze więcej smaku. Idealnie sprawdzają się jako szybka przekąska, drugie śniadanie lub kolacja. Podawane z sosem pomidorowym lub czosnkowym stanowią doskonałe danie na każdą okazję. Są łatwe do przygotowania i świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 9

  • gotowe ciasto na pizze
  • sos do pizzy
  • szynka, pokrojona
  • ser, starty
  • oregano

PRZEPIS

  • Przygotuj ciasto: rozwiń gotowy spód na pizze i przekrój na 9 kwadratów.
  • Każdy z kwadratów posmaruj na środku sosem pomidorowym, posyp pokrojoną szynką, startym serem i oregano.
  • Ciasto złóż i uformuj w kształt pierożka.
  • Calzonki umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w 200 C przez około 15 minut.
Calzonki z szynką
Calzonki z szynką
multigril kuwings