
Makaron chow mein z warzywami
Azjatyckie danie jednogarnkowe.
Makaron chow mein z brokułami, marchewką i papryką to pyszna propozycja dla miłośników kuchni azjatyckiej w domowym wydaniu. To lekkie, a zarazem sycące danie. Łączy w sobie chrupiące warzywa i aromatyczny makaron smażony na patelni. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub kolację, a jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 6
- 170 g makaronu chow mein
- 1 brokuł, z rozdzielonymi różyczkami
- 2 marchewki, pokrojone w paseczki
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paseczki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1,5 łyżeczki przyprawy curry
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki sosu sojowego
- 400 ml śmietanki do zup i sosów
- 400 ml bulionu warzywnego
PRZEPIS
- Dodaj do garnka makaron, różyczki brokuła, marchewkę, paprykę, curry, sól, sos sojowy, koncentrat, śmietankę i bulion.
- Przykryj i gotuj przez około 5 minut.
- Po tym czasie przemieszaj całość i ponownie gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
