Makaron chow mein z warzywami
brokuły,  curry,  jednogarnkowe,  makarony,  marchewka,  papryka,  sos sojowy,  warzywa,  wegetariańskie

Makaron chow mein z warzywami

Azjatyckie danie jednogarnkowe.

Makaron chow mein z brokułami, marchewką i papryką to pyszna propozycja dla miłośników kuchni azjatyckiej w domowym wydaniu. To lekkie, a zarazem sycące danie. Łączy w sobie chrupiące warzywa i aromatyczny makaron smażony na patelni. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub kolację, a jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 6

  • 170 g makaronu chow mein
  • 1 brokuł, z rozdzielonymi różyczkami
  • 2 marchewki, pokrojone w paseczki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paseczki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1,5 łyżeczki przyprawy curry
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 400 ml śmietanki do zup i sosów
  • 400 ml bulionu warzywnego

PRZEPIS

  • Dodaj do garnka makaron, różyczki brokuła, marchewkę, paprykę, curry, sól, sos sojowy, koncentrat, śmietankę i bulion.
  • Przykryj i gotuj przez około 5 minut.
  • Po tym czasie przemieszaj całość i ponownie gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
Makaron chow mein z warzywami
multigril kuwings