Chrupiące bułeczki z awokado i pomidorkami
Pyszny i prosty pomysł na kolorowe śniadanie.
Chrupiące pieczywo z awokado i pomidorkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Delikatne awokado, połączone z soczystymi kawałkami pomidora, tworzą wyjątkowy, pełen harmonii smak. Do tego chrupiąca skórka bułeczki… To idealny pomysł na śniadanie, czy lekką kolację. Możesz podać je także na spotkaniach towarzyskich, jako oryginalny finger food, który z pewnością zachwyci Twoich gości swoim smakiem i apetycznym wyglądem.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 2
- 3 kromki bułki
- pomidor
- ½ awokado
- sok z cytryny do smaku
- sól
- pieprz
- oliwa
PRZEPIS
- Pokrój chrupiące pieczywo.
- Obierz awokado, pokrój i dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą.
- Na koniec delikatnie je rozgnieć.
- Nałóż awokado na pieczywo.
- Na wierzch połóż plasterki pomidora.
- Dopraw solą i pieprzem.