baner, ciasteczka, ciasto, ciasto francuskie, desery, marmolada / dżem, przyjęcia/imprezy, Wielkanoc, Wigilia i Święta, z piekarnika
Ciastka francuskie z marmoladą truskawkową
Pyszny i prosty deser z ciasta francuskiego.
Ciastka francuskie z marmoladą truskawkową to doskonały pomysł na pyszny i prosty deser. Doskonale nadają się na podwieczorek, do kawy czy herbaty. To szybki i łatwy sposób na stworzenie smacznego wypieku, który zadowoli podniebienie każdego miłośnika słodkości.
SKŁADNIKI
- ciasto francuskie
- marmolada truskawkowa
- jajko
- 1 łyżka cukru trzcinowego
PRZEPIS
- Nagrzej piekarnik do 200 C.
- Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj marmoladą i zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku.
- Pokrój na około 5 cm porcje.
- Na środku każdego ciastka zrób mocne wgłębienie pałeczką do sushi.
- Gotowe ciastka posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
- Piecz przez około 20 minut.