baner,  ciasteczka,  ciasto,  ciasto francuskie,  desery,  marmolada / dżem,  przyjęcia/imprezy,  Wielkanoc,  Wigilia i Święta,  z piekarnika

Ciastka francuskie z marmoladą truskawkową

Pyszny i prosty deser z ciasta francuskiego.

Ciastka francuskie z marmoladą truskawkową to doskonały pomysł na pyszny i prosty deser. Doskonale nadają się na podwieczorek, do kawy czy herbaty. To szybki i łatwy sposób na stworzenie smacznego wypieku, który zadowoli podniebienie każdego miłośnika słodkości.

SKŁADNIKI

  • ciasto francuskie
  • marmolada truskawkowa
  • jajko
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

PRZEPIS

  • Nagrzej piekarnik do 200 C.
  • Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj marmoladą i zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku.
  • Pokrój na około 5 cm porcje.
  • Na środku każdego ciastka zrób mocne wgłębienie pałeczką do sushi.
  • Gotowe ciastka posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
  • Piecz przez około 20 minut.
Ciastka francuskie z marmoladą truskawkową