Ciastka z jabłkami
Pyszne i bardzo proste do wykonania ciastka z jabłkami z ciasta francuskiego.
Ciastka z jabłkami to szybkie i łatwe w przygotowaniu słodkie danie, które zachwyca swoim smakiem i prostotą wykonania. Pokrojone jabłka, lekko skarmelizowane z dodatkiem cynamonu i cukru, układane są na pokrojonym cieście francuskim. Następnie są składane i nacinane z góry. Po upieczeniu tworzą apetyczne, chrupiące ciasteczka z aromatycznym nadzieniem jabłkowym. To doskonała propozycja dla miłośników domowych wypieków, którzy pragną cieszyć się smakiem owoców w prosty i szybki sposób. Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami mogą być idealną słodką przekąską do popołudniowej herbaty czy kawy.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 8 sztuk
- ciasto francuskie
- jabłka ze słoika
- jajko
- lukier
PRZEPIS
- Przetnij ciasto francuskie na 8 części.
- Na każdą z nich nałóż porcję jabłek (1 łyżkę).
- Ciasto dokładnie złóż na pół i rant powgniataj widelcem.
- Na gotowych ciastkach zrób po 3 nacięcia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Piecz w nagrzanym do 200 C piekarniku przez około 20 minut.