ciasteczka,  ciasto,  ciasto francuskie,  desery,  masło orzechowe,  orzechy,  przyjęcia/imprezy,  Wielkanoc,  Wigilia i Święta,  z piekarnika

Ciasto francuskie z kremem orzechowym

Wieniec orzechowy z ciasta francuskiego.

Ciasto francuskie z kremem orzechowym to doskonały sposób na połączenie chrupiącego ciasta z intensywnym smakiem kremu orzechowego. To ciasto to idealna słodka przekąska na podwieczorek, czy deser, który z pewnością zachwyci miłośników tego aromatycznego smakołyku.

SKŁADNIKI

  • ciasto francuskie
  • masło orzechowe
  • orzeszki ziemne, posiekane
  • jajko
  • cukier trzcinowy

PRZEPIS

  • Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj połowę kremem orzechowym i przykryj drugą połową.
  • Wierzch posyp orzechami i zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku.
  • Porób nacięcia co jakieś 2 cm i uformuj z ciasta wieniec.
  • Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
  • Piecz przez około 20 minut w 200 C.
Ciasto francuskie z kremem orzechowym