ciasteczka, ciasto, ciasto francuskie, desery, masło orzechowe, orzechy, przyjęcia/imprezy, Wielkanoc, Wigilia i Święta, z piekarnika
Ciasto francuskie z kremem orzechowym
Wieniec orzechowy z ciasta francuskiego.
Ciasto francuskie z kremem orzechowym to doskonały sposób na połączenie chrupiącego ciasta z intensywnym smakiem kremu orzechowego. To ciasto to idealna słodka przekąska na podwieczorek, czy deser, który z pewnością zachwyci miłośników tego aromatycznego smakołyku.
SKŁADNIKI
- ciasto francuskie
- masło orzechowe
- orzeszki ziemne, posiekane
- jajko
- cukier trzcinowy
PRZEPIS
- Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj połowę kremem orzechowym i przykryj drugą połową.
- Wierzch posyp orzechami i zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku.
- Porób nacięcia co jakieś 2 cm i uformuj z ciasta wieniec.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
- Piecz przez około 20 minut w 200 C.