czekolada,  desery,  desery bez pieczenia,  Wigilia i Święta

Czekoladowe lizaki – choinki

Cudowny pomysł na bardzo proste, szybkie i pyszne lizaczki czekoladowe.

Czekoladowe lizaki w kształcie choinek to słodka i atrakcyjna przekąska, która doskonale wpisuje się w świąteczny klimat. Wykonane z czekolady, nadającej intensywny smak i gładką teksturę, lizaki są uformowane w kształcie choinki, co dodaje im świątecznego charakteru. To nietypowy sposób na podanie czekolady i zaskoczenie gości. Mogą być również świetnym pomysłem na ozdobę stołu podczas świątecznych spotkań.

SKŁADNIKI

  • patyczki czekoladowe Pocky
  • czekolada, roztopiona
  • posypka

PRZEPIS

  • Ułóż na płaskiej powierzchni wyłożonej papierem do pieczenia paluszki Pocky.
  • Roztop czekoladę na gładką masę i przelej do woreczka – obetnij narożnik.
  • Na paluszkach “narysuj” czekoladową choinkę.
  • Na koniec posyp kolorową posypką i poczekaj aż czekolada zastygnie.
Czekoladowe lizaki – choinki