Czekoladowe lizaki – choinki
Cudowny pomysł na bardzo proste, szybkie i pyszne lizaczki czekoladowe.
Czekoladowe lizaki w kształcie choinek to słodka i atrakcyjna przekąska, która doskonale wpisuje się w świąteczny klimat. Wykonane z czekolady, nadającej intensywny smak i gładką teksturę, lizaki są uformowane w kształcie choinki, co dodaje im świątecznego charakteru. To nietypowy sposób na podanie czekolady i zaskoczenie gości. Mogą być również świetnym pomysłem na ozdobę stołu podczas świątecznych spotkań.
SKŁADNIKI
- patyczki czekoladowe Pocky
- czekolada, roztopiona
- posypka
PRZEPIS
- Ułóż na płaskiej powierzchni wyłożonej papierem do pieczenia paluszki Pocky.
- Roztop czekoladę na gładką masę i przelej do woreczka – obetnij narożnik.
- Na paluszkach “narysuj” czekoladową choinkę.
- Na koniec posyp kolorową posypką i poczekaj aż czekolada zastygnie.