czosnek,  grill,  grzyby,  pieczarki,  warzywa,  wegetariańskie

Grillowane pieczarki

Nadziewane pieczarki z grilla.

Grillowane pieczarki to aromatyczna i smaczna przekąska, która zachwyca swoim prostym przygotowaniem i wyjątkowym smakiem. Świeże pieczarki są dokładnie umyte i wydrążone, a następnie nadziewane zblendowanymi nóżkami od pieczarek z czosnkiem i pietruszką. Pieczarki są następnie grillowane, aż staną się delikatnie miękkie i aromatyczne. To świetna przekąska na spotkania z przyjaciółmi, imprezy lub przyjęcia.

SKŁADNIKI

  • 250 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • ½ łyżeczki soli
  • 60 ml oliwy
  • 2 łyżki pietruszki, pokrojonej

PRZEPIS

  • Przygotuj pieczarki: umyj i oderwij nóżki.
  • Do miski dodaj: nóżki od pieczarek, czosnek, sól, oliwę i zblenduj, na koniec wsyp posiekaną pietruszkę i wymieszaj.
  • Gotową masą napełnij pieczarki i grilluj kilka minut, aż do uzyskania złocistego koloru.
Grillowane pieczarki