Grillowane pieczarki
Nadziewane pieczarki z grilla.
Grillowane pieczarki to aromatyczna i smaczna przekąska, która zachwyca swoim prostym przygotowaniem i wyjątkowym smakiem. Świeże pieczarki są dokładnie umyte i wydrążone, a następnie nadziewane zblendowanymi nóżkami od pieczarek z czosnkiem i pietruszką. Pieczarki są następnie grillowane, aż staną się delikatnie miękkie i aromatyczne. To świetna przekąska na spotkania z przyjaciółmi, imprezy lub przyjęcia.
SKŁADNIKI
- 250 g pieczarek
- 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- ½ łyżeczki soli
- 60 ml oliwy
- 2 łyżki pietruszki, pokrojonej
PRZEPIS
- Przygotuj pieczarki: umyj i oderwij nóżki.
- Do miski dodaj: nóżki od pieczarek, czosnek, sól, oliwę i zblenduj, na koniec wsyp posiekaną pietruszkę i wymieszaj.
- Gotową masą napełnij pieczarki i grilluj kilka minut, aż do uzyskania złocistego koloru.