Grzanki z kurkami
Chrupiące grzanki z serem camembert i kurkami.
Grzanki z kurkami to proste danie, która łączy w sobie chrupkość zgrillowanego pieczywa z wyjątkowym smakiem kurek. Jest to idealny wybór na szybką i smaczną przekąskę. Smak kurek doskonale komponuje się z chrupiącym pieczywem, tworząc połączenie, które zadowoli podniebienia miłośników grzybów.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 4
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 1 łyżka masła
- 100 g kurek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- pietruszka, posiekana
- 1 mała bagietka
- 1 ser camembert
PRZEPIS
- Przygotuj kurki: umyj i osusz.
- Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulkę.
- Następnie dodaj kurki, pieprz, sól i podsmażaj 5 minut.
- Gdy odstawisz patelnię na bok – dodaj pietruszkę i wymieszaj.
- W międzyczasie przygotuj bagietkę: pokrój na kromki, skrop oliwą i podsmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu.
- Następnie ułóż po plasterku sera i porcji kurek.
- Posyp pietruszką.