camembert,  cebula,  grzanki i tosty,  grzyby,  kurki,  pieczywo,  przyjęcia/imprezy

Grzanki z kurkami

Chrupiące grzanki z serem camembert i kurkami.

Grzanki z kurkami to proste danie, która łączy w sobie chrupkość zgrillowanego pieczywa z wyjątkowym smakiem kurek. Jest to idealny wybór na szybką i smaczną przekąskę. Smak kurek doskonale komponuje się z chrupiącym pieczywem, tworząc połączenie, które zadowoli podniebienia miłośników grzybów.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 4

  • 1 cebula, drobno pokrojona
  • 1 łyżka masła
  • 100 g kurek
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • pietruszka, posiekana
  • 1 mała bagietka
  • 1 ser camembert

PRZEPIS

  • Przygotuj kurki: umyj i osusz.
  • Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulkę.
  • Następnie dodaj kurki, pieprz, sól i podsmażaj 5 minut.
  • Gdy odstawisz patelnię na bok – dodaj pietruszkę i wymieszaj.
  • W międzyczasie przygotuj bagietkę: pokrój na kromki, skrop oliwą i podsmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu.
  • Następnie ułóż po plasterku sera i porcji kurek.
  • Posyp pietruszką.

Grzanki z kurkami