grzanki i tosty,  grzyby,  pieczarki,  szpinak

Grzanki z pieczarkami i szpinakiem

Szybkie i pyszne danie z patelni.

Grzanki z pieczarkami, szpinakiem i serem mozzarella to smaczna przekąska, która zaspokoi apetyt każdego miłośnika grzanek. Podsmażone na maśle pieczarki i delikatny szpinak dodają potrawie wyjątkowego smaku. Przygotowany farsz nakładamy na kromki chleba zrumienione na patelni i posypujemy startym serem mozzarella. To doskonały wybór na szybki obiad, lekką kolację czy przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 2

  • 2 kromki chleba
  • pół łyżki masła
  • 8 pieczarek, pokrojonych na plasterki
  • 1 garść szpinaku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • ser mozzarella do posypania

PRZEPIS

  • Umyj i pokrój na plasterki pieczarki.
  • Rozgrzej na patelni masło i dodaj pieczarki.
  • Dopraw solą i podsmażaj przez kilka minut aż się zrumienią.
  • Następnie dodaj szpinak i smaż około minuty aż szpinak zwiędnie.
  • Zdejmij pieczarki ze szpinakiem z patelni i odstaw na bok.
  • Na tej samej patelni podsmażaj kromki chleba skropione oliwą z oliwek najpierw z jednej strony.
  • Następnie odwróć chleb, nałóż na niego pieczarki ze szpinakiem, posyp serem i smaż pod przykryciem aż ser się roztopi.
  • Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą.
Grzanki z pieczarkami i szpinakiem