ciasto francuskie,  kiełbasa,  mięso,  musztarda,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella

Hot dogi w cieście francuskim

Świetny pomysł na przekąskę imprezową.

Hot dogi w cieście francuskim to oryginalna wersja popularnego fast foodu. Zamiast tradycyjnych bułek, używa się cienkiego, puszystego ciasta francuskiego, które owija kiełbaskę. To połączenie nadaje daniu niezwykłego smaku i chrupkości. Hot dogi w cieście francuskim stanowią świetną propozycję na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Możliwości dodatków są nieograniczone, co pozwala dostosować smak hot dogów do indywidualnych preferencji.

SKŁADNIKI

  • ciasto francuskie
  • ketchup
  • musztarda
  • ser, starty
  • 6 parówek
  • jajko
  • sezam

PRZEPIS

  • Przetnij ciasto francuskie wzdłuż na trzy części.
  • Każdą z nich posmaruj: ketchupem i/lub musztardą.
  • Następnie posyp serem i połóż na wierzch parówki.
  • Ciasto dokładnie zwiń i przetnij każdy rulonik na 4 części.
  • Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.
  • Piecz w nagrzanym do 200 C piekarniku przez około 20 minut.
Hot dogi w cieście francuskim