Kurczak w sosie tikka masala.
Pomysł na szybki i aromatyczny obiad z mnóstwem przypraw i smaków.
Kurczak w sosie tikka masala to popularne danie kuchni indyjskiej, które zachwyca bogactwem smaków i aromatów. Soczyste kawałki kurczaka wraz z pomidorkami koktajlowymi po podsmażeniu – gotujemy w sosie tikka masala. Sos nadaje mięsu intensywny smak i złocistą barwę. Podawany jest z ryżem basmati lub indyjskim chlebkiem naan. To danie jest uwielbiane przez wielu miłośników kuchni orientalnej, ceniących aromatyczne dania.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 4
- 500 g piersi z kurczaka, pokrojonych na paseczki
- 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- łyżka oliwy z oliwek
- sos Patak’s Tikka masala
- ryż
PRZEPIS
- Pokrój piersi z kurczaka na paseczki i przekrój pomidorki koktajlowe na pół.
- Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni i podsmaż wszystko razem przez około 5 minut.
- Następnie dodaj gotowy sos Tikka masala i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.
- Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan.