Mini serniczki
Łatwe do wykonania i pyszne mini serniczki.
Mini serniczki to małe, apetyczne wypieki, które zachwycają smakiem i wyglądem. Rozmiar babeczek pozwala na podawanie ich w porcjach idealnie dostosowanych do jednej osoby, co czyni je świetnym wyborem na przyjęcia czy imprezy. Możliwość różnorodnych dodatków, takich jak owoce, polewa czekoladowa, karmel czy orzechy, pozwala na dostosowanie smaku do indywidualnych preferencji.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 12
- 150 g ciasteczek oreo
- 500 g twarogu sernikowego
- 250 g mascarpone
- ⅔ szklanki cukru
- 1 budyń śmietankowy w proszku
- 1 cukier wanilinowy
- 1 jajko
PRZEPIS
- Rozgrzej piekarnik do 180 C.
- Przygotuj formę na muffiny – wyłóż ją 12 foremkami do babeczek.
- Posiekaj ciasteczka i wypełnij nimi dno foremek.
- Do dużej miski dodaj: zmielony twaróg sernikowy, mascarpone, cukier wanilinowy, cukier zwykły, budyń w proszku i dokładnie zmiksuj.
- Następnie dodaj jajko i zmiksuj ponownie.
- Rozłóż masę do przygotowanych foremek i piecz przez około 18 minut.
PROPOZYCJA PODANIA
cukier puder / owoce / listki mięty