desery,  naleśniki,  placki,  powidła śliwkowe,  śliwki,  śniadania

Naleśniki z powidłami śliwkowymi

Puszyste naleśniki z domowymi powidłami śliwkowymi i podprażonymi migdałami.

Naleśniki z powidłami śliwkowymi to wyśmienita i apetyczna propozycja na pyszne danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Gotowe naleśniki posmaruj powidłami śliwkowymi i złóż w trójkąt. Wierzch posyp podprażonymi, posiekanymi migdałami, co nada im dodatkowego smaku i aromatu. Tak przygotowane naleśniki stanowią doskonały pomysł na śniadanie lub lekki obiad. Ich puszysta konsystencja, aromatyczne powidła śliwkowe i chrupiące migdały sprawiają, że danie to staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia.

SKŁADNIKI

  • Naleśniki z tego przepisu
  • 250 g śliwek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 g migdałów, posiekanych i podprażonych

PRZEPIS

  • Usmaż naleśniki.
  • Przygotuj nadzienie: Śliwki przekrój na pół, usuń pestkę i włóż do garnuszka.
  • Dodaj cukier i gotuj całość na małym ogniu przez kilka minut, aż śliwki będą miały odpowiednią konsystencję.
  • Na każdy naleśnik nakładaj porcję śliwek, rozsmaruj i złóż.
  • Wierzch posyp prażonymi migdałami.
Naleśniki z powidłami śliwkowymi