cebula,  grzyby,  kurki,  pizza / pinsa,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  z piekarnika

Pinsa z kurkami

Z dodatkiem cebulki i pietruszki.

Pinsa z kurkami to wyjątkowe danie, które łączy smak tradycyjnej pizzy z aromatycznymi kurkami. Delikatne ciasto, ser mozzarella i intensywny smak grzybów tworzą doskonałą harmonię. To propozycja dla smakoszy grzybów, którzy chcą poczuć włoskie smaki w nowej odsłonie. Pinsę można wzbogacić dodatkami, takimi jak świeża pietruszka.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 4

  • pinsa
  • ser mozzarella, starty
  • 1 cebula, drobno pokrojona
  • 1 łyżka masła
  • 100 g kurek
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • pietruszka do posypania

PRZEPIS

  • Przygotuj kurki: umyj i osusz.
  • Przygotuj farsz: Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulkę. Następnie dodaj kurki, sól, pieprz i podsmażaj 5 minut.
  • Przygotuj pinse: Posyp serem i nałóż wcześniej przygotowane kurki.
  • Piecz w 250 C przez 6 minut. Na koniec posyp świeżą pietruszką.

Pinsa z kurkami