Pinsa z kurkami
Z dodatkiem cebulki i pietruszki.
Pinsa z kurkami to wyjątkowe danie, które łączy smak tradycyjnej pizzy z aromatycznymi kurkami. Delikatne ciasto, ser mozzarella i intensywny smak grzybów tworzą doskonałą harmonię. To propozycja dla smakoszy grzybów, którzy chcą poczuć włoskie smaki w nowej odsłonie. Pinsę można wzbogacić dodatkami, takimi jak świeża pietruszka.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 4
- pinsa
- ser mozzarella, starty
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 1 łyżka masła
- 100 g kurek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- pietruszka do posypania
PRZEPIS
- Przygotuj kurki: umyj i osusz.
- Przygotuj farsz: Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulkę. Następnie dodaj kurki, sól, pieprz i podsmażaj 5 minut.
- Przygotuj pinse: Posyp serem i nałóż wcześniej przygotowane kurki.
- Piecz w 250 C przez 6 minut. Na koniec posyp świeżą pietruszką.