pizza / pinsa,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  z piekarnika

Pinsa z salami

Szybki pomysł na pyszną pinsę z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Pinsa z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi to pyszne danie, które wyróżnia się swoim wyrazistym smakiem i różnorodnością składników. Delikatne ciasto pinsy, chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, stanowi idealną bazę dla intensywnego smaku salami i oliwek. Dodatek soczystych pomidorków koktajlowych dodaje daniu świeżości i delikatnej słodyczy, równoważąc wyraziste smaki mięsa i oliwek. To danie, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni włoskiej.

SKŁADNIKI

  • pinsa
  • sos pomidorowy do pizzy
  • ser mozzarella, starty
  • salami w plasterkach
  • oliwki, pokrojone
  • pomidorki koktajlowe, pokrojone

PRZEPIS

  • Posmaruj pinsę sosem pomidorowym i posyp serem.
  • Ułóż plasterki salami, pokrojone pomidorki i oliwki.
  • Piecz w 250 C przez 6 minut.
Pinsa z salami