Pinsa z salami
Szybki pomysł na pyszną pinsę z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Pinsa z salami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi to pyszne danie, które wyróżnia się swoim wyrazistym smakiem i różnorodnością składników. Delikatne ciasto pinsy, chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, stanowi idealną bazę dla intensywnego smaku salami i oliwek. Dodatek soczystych pomidorków koktajlowych dodaje daniu świeżości i delikatnej słodyczy, równoważąc wyraziste smaki mięsa i oliwek. To danie, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni włoskiej.
SKŁADNIKI
- pinsa
- sos pomidorowy do pizzy
- ser mozzarella, starty
- salami w plasterkach
- oliwki, pokrojone
- pomidorki koktajlowe, pokrojone
PRZEPIS
- Posmaruj pinsę sosem pomidorowym i posyp serem.
- Ułóż plasterki salami, pokrojone pomidorki i oliwki.
- Piecz w 250 C przez 6 minut.