baner,  cebula,  pieczarki,  pizza / pinsa,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  szynka,  z piekarnika

Pinsa z szynką i pieczarkami

Prosty pomysł na pyszną pinsę z szynką i pieczarkami.

Pinsa z szynką i pieczarkami to wyśmienita alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Charakteryzuje się lekkim i chrupiącym ciastem. Szynka dodaje wyrazistego smaku, który doskonale komponuje się z delikatnymi, aromatycznymi pieczarkami. Pinsa jest również lżejsza i mniej kaloryczna niż klasyczna pizza, dzięki czemu cieszy się coraz większą popularnością.

SKŁADNIKI

  • pinsa
  • sos pomidorowy do pizzy
  • ser mozzarella, starty
  • szynka, pokrojona
  • cebula czerwona, pokrojona na półplasterki
  • pieczarki, pokrojone na plasterki

PRZEPIS

  • Posmaruj pinsę sosem pomidorowym, posyp serem i ułóż na niej pokrojoną szynkę, cebulę oraz pieczarki.
  • Piecz w 250 C przez 6 minut.
Pinsa z szynką i pieczarkami