pizza / pinsa,  przyjęcia/imprezy,  rukola,  ser mozzarella,  szynka parmeńska / prosciutto,  z piekarnika

Pinsa z szynką parmeńską i rukolą

Szybki pomysł na pyszną pinsę z szynką parmeńską i rukolą.

Pinsa z szynką parmeńską i rukolą to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki klasycznej pizzy z unikatowym charakterem pinsy. Pinsa to rodzaj włoskiego placka, który charakteryzuje się lekkością i chrupkością ciasta. Delikatne ciasto doskonale komponuje się z intensywnym smakiem szynki parmeńskiej, a rukola, podawana na wierzchu, nadaje świeżości i delikatnej pikantności. To danie, które zaspokoi podniebienia miłośników klasycznych włoskich smaków i poszukujących nowych doznań kulinarnych.

SKŁADNIKI

  • pinsa
  • sos pomidorowy do pizzy
  • ser mozzarella, starty
  • szynka parmeńska
  • rukola

PRZEPIS

  • Posmaruj pinsę sosem pomidorowym i posyp serem.
  • Piecz w 250 C przez 6 minut.
  • Po upieczeniu posyp całość rukolą i ułóż kawałki szynki.
Pinsa z szynką parmeńską i rukolą