mięso,  przyjęcia/imprezy,  ser mozzarella,  tortilla,  z piekarnika

Pizza rolls z tortilli

Zapiekane mini tortille z serem i salami.

Pizza rolls z tortilli to pyszna przekąska, która łączy w sobie smaki pizzy w trochę innej formie. Aby je przygotować, rozłóż na tortillę, a następnie równomiernie rozprowadź na niej cienką warstwę ketchupu, posyp oregano, startym serem i nałóż na to plasterki salami. Następnie zwiń tortillę w zwarty rulon i pokrój na 4 części. Układaj rollsy na blaszce do pieczenia, posyp serem i piecz w piekarniku aż do momentu, gdy ser się roztopi i brzegi będą złociste. Efekt to smaczna i łatwa do podania przekąska. Pizza rolls to idealna przekąska na imprezy, spotkania ze znajomymi czy jako smaczny dodatek do filmowego wieczoru.

SKŁADNIKI

  • łyżka oleju do posmarowania foremki
  • placki tortilli
  • ketchup
  • oregano
  • starty ser
  • plasterki salami

PRZEPIS

  • Przygotowaną foremkę posmaruj olejem.
  • Ułóż placek tortilli, posmaruj ketchupem, posyp oregano, startym serem i ułóż plasterki salami.
  • Całość ciasno zawiń, przetnij na 4 równe części i umieść pionowo w tortownicy (lub w innym naczyniu do zapiekania) – czynność powtórz.
  • Wierzch tortilli posyp startym serem.
  • Piecz przez około 15 minut w 180 C.
Pizza rolls z tortilli