Pizza rolls z tortilli
Zapiekane mini tortille z serem i salami.
Pizza rolls z tortilli to pyszna przekąska, która łączy w sobie smaki pizzy w trochę innej formie. Aby je przygotować, rozłóż na tortillę, a następnie równomiernie rozprowadź na niej cienką warstwę ketchupu, posyp oregano, startym serem i nałóż na to plasterki salami. Następnie zwiń tortillę w zwarty rulon i pokrój na 4 części. Układaj rollsy na blaszce do pieczenia, posyp serem i piecz w piekarniku aż do momentu, gdy ser się roztopi i brzegi będą złociste. Efekt to smaczna i łatwa do podania przekąska. Pizza rolls to idealna przekąska na imprezy, spotkania ze znajomymi czy jako smaczny dodatek do filmowego wieczoru.
SKŁADNIKI
- łyżka oleju do posmarowania foremki
- placki tortilli
- ketchup
- oregano
- starty ser
- plasterki salami
PRZEPIS
- Przygotowaną foremkę posmaruj olejem.
- Ułóż placek tortilli, posmaruj ketchupem, posyp oregano, startym serem i ułóż plasterki salami.
- Całość ciasno zawiń, przetnij na 4 równe części i umieść pionowo w tortownicy (lub w innym naczyniu do zapiekania) – czynność powtórz.
- Wierzch tortilli posyp startym serem.
- Piecz przez około 15 minut w 180 C.