cebula,  oliwki,  pieczarki,  pizza / pinsa,  przyjęcia/imprezy,  szynka,  Wielkanoc,  Wigilia i Święta,  z piekarnika

Pizzerki z szynką i warzywami

Z pieczarkami, cebulką i oliwkami.


Pizzerki z szynką i warzywami to pyszna i kolorowa propozycja dla miłośników pizzy. Aby je przygotować potrzebujesz gotowe ciasto na pizzę, sos, ser i ulubione dodatki. Te małe pizzerki świetnie sprawdzają się jako przekąska na imprezach, rodzinnych spotkaniach, czy przyjęciach ze znajomymi. Są też świetnym pomysłem na szybki obiad lub kolację, gdy potrzebujesz czegoś smacznego i prostego w przygotowaniu.

SKŁADNIKI

  • gotowe ciasto na pizze
  • sos do pizzy
  • ser starty
  • 8 pieczarek, drobno pokrojonych
  • szynka , pokrojona
  • oliwki, drobno pokrojone
  • cebula, drobno pokrojona
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki ziół włoskich

PRZEPIS

  • Przygotuj ciasto: rozwiń gotowy spód na pizze.
  • Posmaruj całość sosem do pizzy, posyp startym serem, pokrojonymi pieczarkami, pokrojoną szynką, oliwkami i cebulą.
  • Ciasto zwiń wzdłuż dłuższego boku w rulon.
  • Pokrój na kawałki bardzo ostrym nożem i umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Wymieszaj oliwę z ziołami włoskimi i posmaruj mieszanką pizzerki.
  • Piecz w 200 C przez około 15-20 minut.
Pizzerki z szynką i warzywami