łosoś,  łosoś wędzony,  rukola,  ryby,  tortilla

Roladki z tortilli z łososiem i rukolą

Świetny i prosty przepis na szybką przekąskę.

Roladki z tortilli z łososiem i rukolą to lekka i smakowita przekąska, która idealnie sprawdzi się na przyjęciach czy imprezach. Tortille smarujemy delikatnym serkiem śmietankowym, który nadaje potrawie kremowej konsystencji i łagodnego smaku. Następnie posypujemy koperkiem, układamy plastry łososia i na koniec dodajemy rukolę, która nadaje świeżości i lekkiej pikantności. Po zwinięciu w rulon – kroimy tortillę na około 2 cm kawałki. Możemy podać je jako apetyczną przystawkę lub przekąskę.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 4

  • 2 gotowe placki tortilli
  • 150 g serka śmietankowego kanapkowego
  • 150 g łososia wędzonego w plasterkach
  • 2 garści rukoli
  • 4 łyżeczki koperku

PRZEPIS

  • Posmaruj placki tortilli serkiem śmietankowym.
  • Posyp po całości koperkiem.
  • Na wierzchu ułóż łososia, następnie dodaj rukolę.
  • Całość zawiń w rulonik i pokrój ukośnie na około 2 cm kawałki.
Roladki z tortilli z łososiem i rukolą