Roladki z tortilli z łososiem i rukolą
Świetny i prosty przepis na szybką przekąskę.
Roladki z tortilli z łososiem i rukolą to lekka i smakowita przekąska, która idealnie sprawdzi się na przyjęciach czy imprezach. Tortille smarujemy delikatnym serkiem śmietankowym, który nadaje potrawie kremowej konsystencji i łagodnego smaku. Następnie posypujemy koperkiem, układamy plastry łososia i na koniec dodajemy rukolę, która nadaje świeżości i lekkiej pikantności. Po zwinięciu w rulon – kroimy tortillę na około 2 cm kawałki. Możemy podać je jako apetyczną przystawkę lub przekąskę.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 4
- 2 gotowe placki tortilli
- 150 g serka śmietankowego kanapkowego
- 150 g łososia wędzonego w plasterkach
- 2 garści rukoli
- 4 łyżeczki koperku
PRZEPIS
- Posmaruj placki tortilli serkiem śmietankowym.
- Posyp po całości koperkiem.
- Na wierzchu ułóż łososia, następnie dodaj rukolę.
- Całość zawiń w rulonik i pokrój ukośnie na około 2 cm kawałki.