awokado,  cytryny,  pomidorki koktajlowe,  pomidory,  przyjęcia/imprezy,  roszponka,  rukola,  sałatki,  ser halloumi,  wegetariańskie

Sałatka z grillowanym serem halloumi

Sałatka z roszponką, awokado, pomidorkami i grillowanym serem.

Sałatka z grillowanym serem halloumi to lekka i aromatyczna kompozycja, która łączy ze sobą różnorodne smaki i tekstury. Świeża roszponka nadaje sałatce delikatności, a awokado dodaje kremowej konsystencji i bogactwa smaku. Pomidorki koktajlowe dodają świeżości i soczystości, tworząc kontrast z grillowanym serem halloumi. Całość można skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. To świetna propozycja na zdrowy posiłek, który zaspokoi apetyt i dostarczy wartości odżywczych.

SKŁADNIKI

  • 2 garści rukoli
  • 2 garści roszponki
  • awokado, pokrojone na półplasterki
  • 14 pomidorków koktajlowych, przekrojone na pół
  • ser halloumi, pokrojony na plastry
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny oliwa

PRZEPIS

  • Przygotuj ser halloumi: pokrój na plastry i zgrilluj na patelni z obu stron.
  • Nakładaj na talerzu: rukolę, roszponkę, pokrojone awokado, pomidorki i zgrillowany ser halloumi.
  • Następnie skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem i polej oliwą.
Sałatka z grillowanym serem halloumi