awokado,  grzanki i tosty,  jajka,  pomidorki koktajlowe,  śniadania,  Wielkanoc

Świeże, chrupiące pieczywo z pastą z awokado i jajkiem sadzonym

Szybkie i proste do wykonania, pożywne śniadanko.

Świeże pieczywo z pastą z awokado, jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi to pyszne i pożywne śniadanie, która łączy w sobie smak i wartości odżywcze. Pasta z awokado stanowi bazę tego dania, nadając mu kremowej konsystencji i bogatego smaku. Jajko sadzone dodaje potężną dawkę białka i sprawia, że danie staje się bardziej sycące. Pomidorki koktajlowe dodają świeżości i soczystości, a także dostarczają witamin i minerałów.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 1

  • pieczywo
  • awokado
  • oliwa
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko

PRZEPIS

  • Pokrój świeże pieczywo.
  • Przygotuj pastę z awokado: przekrój je na pół, wydrąż środek łyżką i rozgnieć widelcem. Dopraw oliwą, solą i pieprzem i nałóż na grzanki.
  • Pomidorki przekrój na pół, wymieszaj z oliwą i dopraw do smaku.
  • Usmaż jajko sadzone.
  • Wszystko ułóż na talerzu.
Świeże, chrupiące pieczywo z pastą z awokado i jajkiem sadzonym