Świeże, chrupiące pieczywo z pastą z awokado i jajkiem sadzonym
Szybkie i proste do wykonania, pożywne śniadanko.
Świeże pieczywo z pastą z awokado, jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi to pyszne i pożywne śniadanie, która łączy w sobie smak i wartości odżywcze. Pasta z awokado stanowi bazę tego dania, nadając mu kremowej konsystencji i bogatego smaku. Jajko sadzone dodaje potężną dawkę białka i sprawia, że danie staje się bardziej sycące. Pomidorki koktajlowe dodają świeżości i soczystości, a także dostarczają witamin i minerałów.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 1
- pieczywo
- awokado
- oliwa
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 jajko
PRZEPIS
- Pokrój świeże pieczywo.
- Przygotuj pastę z awokado: przekrój je na pół, wydrąż środek łyżką i rozgnieć widelcem. Dopraw oliwą, solą i pieprzem i nałóż na grzanki.
- Pomidorki przekrój na pół, wymieszaj z oliwą i dopraw do smaku.
- Usmaż jajko sadzone.
- Wszystko ułóż na talerzu.