Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi
Zielone szaszłyki z serem halloumi.
Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi to wyjątkowe danie, które łączy w sobie chrupiące szparagi z charakterystycznym smakiem sera halloumi. Szparagi i kawałki sera są nadziewane na metalowe lub drewniane patyczki, a następnie grillowane. To danie, które doskonale sprawdza się jako przystawka lub dodatek do dań głównych. Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi to propozycja, która zaskoczy wyrazistym smakiem i pięknym wyglądem.
SKŁADNIKI
- 12 sztuk zielonych szparagów
- 200 g sera halloumi
- pieprz
PRZEPIS
- Przygotuj szparagi: Opłucz w letniej wodzie, odłam twarde końce i przekrój na 3 części.
- Pokrój ser na kawałki 4cm.
- Nadziewaj na patyczki po 2 kawałki szparagów na przemian z serem.
- Grilluj po około 2 minuty z obu stron.
- Posyp pieprzem.