grill,  przyjęcia/imprezy,  ser halloumi,  szaszłyki,  szparagi

Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi

Zielone szaszłyki z serem halloumi.

Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi to wyjątkowe danie, które łączy w sobie chrupiące szparagi z charakterystycznym smakiem sera halloumi. Szparagi i kawałki sera są nadziewane na metalowe lub drewniane patyczki, a następnie grillowane. To danie, które doskonale sprawdza się jako przystawka lub dodatek do dań głównych. Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi to propozycja, która zaskoczy wyrazistym smakiem i pięknym wyglądem.

SKŁADNIKI

  • 12 sztuk zielonych szparagów
  • 200 g sera halloumi
  • pieprz

PRZEPIS

  • Przygotuj szparagi: Opłucz w letniej wodzie, odłam twarde końce i przekrój na 3 części.
  • Pokrój ser na kawałki 4cm.
  • Nadziewaj na patyczki po 2 kawałki szparagów na przemian z serem.
  • Grilluj po około 2 minuty z obu stron.
  • Posyp pieprzem.
Szaszłyki ze szparagami i serem halloumi