Tortilla z omletem
Chrupiąca tortilla śniadaniowa.
Tortilla z omletem, szpinakiem i boczkiem to połączenie smaków, które zachwyca zarówno podniebienie, jak i wzrok. Delikatny omlet wzbogacony o świeży szpinak oraz chrupiący, podsmażony boczek tworzą wyborną kompozycję. Całość umieszczona w placku tortilli staje się kompaktowym, pełnym smaku daniem. To szybki przepis na pożywne śniadanie, które dostarcza energii na cały dzień i z pewnością przypadnie do gustu fanom jajecznych potraw.
SKŁADNIKI
- 1 tortilla
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 50 g sera, startego
- kilka liści szpinaku, pokrojonych
- 3 plasterki boczku, podsmażone
PRZEPIS
- Przygotuj jajka: roztrzep w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu.
- Roztop masło na patelni i dodaj mieszankę jajek.
- Na wierzch połóż placek tortilli i smaż aż jajko się zetnie(około pół minuty).
- Przewróć na drugą stronę.
- Całość posyp serem, ułóż liście szpinaku, a na połowie podsmażony boczek i złóż na pół.