boczek,  jajka,  śniadania,  szpinak,  tortilla

Tortilla z omletem

Chrupiąca tortilla śniadaniowa.

Tortilla z omletem, szpinakiem i boczkiem to połączenie smaków, które zachwyca zarówno podniebienie, jak i wzrok. Delikatny omlet wzbogacony o świeży szpinak oraz chrupiący, podsmażony boczek tworzą wyborną kompozycję. Całość umieszczona w placku tortilli staje się kompaktowym, pełnym smaku daniem. To szybki przepis na pożywne śniadanie, które dostarcza energii na cały dzień i z pewnością przypadnie do gustu fanom jajecznych potraw.

SKŁADNIKI

  • 1 tortilla
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 50 g sera, startego
  • kilka liści szpinaku, pokrojonych
  • 3 plasterki boczku, podsmażone

PRZEPIS

  • Przygotuj jajka: roztrzep w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Roztop masło na patelni i dodaj mieszankę jajek.
  • Na wierzch połóż placek tortilli i smaż aż jajko się zetnie(około pół minuty).
  • Przewróć na drugą stronę.
  • Całość posyp serem, ułóż liście szpinaku, a na połowie podsmażony boczek i złóż na pół.
Tortilla z omletem