Tosty caprese
Z jajkiem sadzonym i pastą z awokado.
Tosty caprese to pyszne i szybkie śniadanie, które czerpie inspirację z klasycznego włoskiego dania. Tosty składają się z chrupiącego pieczywa, pomidorów, mozzarelli, świeżej bazylii, oliwy z oliwek z zaskakującym dodatkiem pasty z awokado i sadzonego jajka. Jest to doskonały wybór na sycące śniadanie, które łączy w sobie wspaniałe smaki i świeżość składników.
SKŁADNIKI
- 1 bułka
- 1 awokado
- oliwa
- sól
- pieprz
- pomidor, pokrojony na plasterki
- ser mozzarella, pokrojony na plasterki
- 2 jajka sadzone
- bazylia, pokrojona
PRZEPIS
- Stostuj pieczywo na patelni.
- Przygotuj pastę z awokado: przekrój je na pół, wydrąż środek łyżką i rozgnieć widelcem. Dopraw oliwą, solą i pieprzem.
- Usmaż jajko sadzone.
- Na stostowane pieczywo nakładaj: pastę z awokado, plastry pomidora, sera mozzarella, jajko i posyp bazylią.