Tosty z awokado, pomidorem i bazylią
Pyszny i prosty pomysł na kolorowe śniadanie.
Tosty z pastą z awokado to szybki i zdrowy posiłek. Aby przygotować pastę, musimy rozgnieść dojrzałe awokado, dodać odrobinę oliwy z oliwek, sól i pieprz dla smaku. Rozprowadzamy tę pastę równomiernie na podpieczonym chlebie. Następnie dodajemy pokrojony w plastry pomidor i świeżą bazylię, co nadaje daniu świeżości i aromatu.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 2
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 ząbek czosnku
- pomidor
- 1 awokado
- bazylia
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
PRZEPIS
- Opiecz chleb w tosterze.
- Natrzyj kromki przeciętym czosnkiem.
- Obierz awokado, pokrój i dopraw solą, pieprzem i oliwą.
- Na koniec delikatnie je rozgnieć.
- Nałóż awokado na grzanki.
- Na wierzch połóż plasterki pomidora i pokrojoną bazylię.
- Dopraw solą i pieprzem.