awokado,  grzanki i tosty,  jajka,  kiełki słonecznika,  pomidorki koktajlowe,  śniadania,  Wielkanoc

Tosty z awokado, pomidorkami, kiełkami i jajkiem.

Pyszne, pożywne i szybkie śniadanko, które ucieszy każde oko.

Tost z pastą z awokado i jajkiem sadzonym to połączenie smaków, które zachwyca podniebienie i dostarcza zdrowych składników odżywczych. Awokado w postaci pasty dodaje kremowej konsystencji i zdrowych tłuszczów, jajko sadzone dostarcza białka i innych niezbędnych składników. Całość dopełniają pomidorki i kiełki słonecznika. To danie idealnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 1

  • 2 kromki chleba lub bułki, podsmażone
  • awokado
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kiełki słonecznika
  • 1 jajko

PRZEPIS

  • Podsmaż pieczywo.
  • Przygotuj pastę z awokado: przekrój je na pół, wydrąż środek łyżką i rozgnieć widelcem.
  • Dopraw oliwą, solą i pieprzem i nałóż na grzanki.
  • Pomidorki przekrój na pół, wymieszaj z oliwą i dopraw do smaku.
  • Usmaż jajko sadzone.
  • Wszystko ułóż na talerzu
Tosty z awokado, pomidorkami, kiełkami i jajkiem.