Tosty z awokado, pomidorkami, kiełkami i jajkiem.
Pyszne, pożywne i szybkie śniadanko, które ucieszy każde oko.
Tost z pastą z awokado i jajkiem sadzonym to połączenie smaków, które zachwyca podniebienie i dostarcza zdrowych składników odżywczych. Awokado w postaci pasty dodaje kremowej konsystencji i zdrowych tłuszczów, jajko sadzone dostarcza białka i innych niezbędnych składników. Całość dopełniają pomidorki i kiełki słonecznika. To danie idealnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie.
SKŁADNIKI
ilość porcji: 1
- 2 kromki chleba lub bułki, podsmażone
- awokado
- kilka pomidorków koktajlowych
- kiełki słonecznika
- 1 jajko
PRZEPIS
- Podsmaż pieczywo.
- Przygotuj pastę z awokado: przekrój je na pół, wydrąż środek łyżką i rozgnieć widelcem.
- Dopraw oliwą, solą i pieprzem i nałóż na grzanki.
- Pomidorki przekrój na pół, wymieszaj z oliwą i dopraw do smaku.
- Usmaż jajko sadzone.
- Wszystko ułóż na talerzu