grzanki i tosty,  jajka,  łosoś,  łosoś wędzony,  rukola,  śniadania,  Wielkanoc

Tosty z łososiem, jajkiem i rukolą

Świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie.

Tosty z łososiem, jajkiem i rukolą to wykwintne danie. Na chrupiących tostach rozsmarowujemy majonez, układamy rukolę, kawałki łososia i plasterki jajka ugotowanego na twardo. Jest to połączenie, które zaspokoi gusta miłośników pysznych i sycących śniadań.

SKŁADNIKI

ilość porcji: 4

  • 4 kromki chleba
  • garść rukoli
  • łosoś wędzony
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • sól
  • pieprz

PRZEPIS

  • Stostuj chleb w opiekaczu.
  • Następnie posmaruj kromki majonezem.
  • Na wierzch ułóż rukolę, łososia i jajko.
  • Dopraw solą i pieprzem.
Tosty z łososiem, jajkiem i rukolą