Zawijasy z boczkiem i serem z ciasta francuskiego
Pomysł na szybką przekąskę.
Zawijasy z boczkiem i serem z ciasta francuskiego to apetyczna i aromatyczna przekąska, idealna na różne okazje. Przygotowywanie ich jest bardzo proste, a smak końcowy zachwyca. Zawijasy z boczkiem i serem świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezie, dodatek do zupy, sałatki czy po prostu smakowita przystawka. Możesz również eksperymentować z dodatkami, takimi jak zioła, czosnek czy przyprawy, aby dostosować smak do własnych preferencji.
SKŁADNIKI
- ciasto francuskie
- ser, starty
- pietruszka, drobno pokrojona
- boczek w plastrach
- jajko do posmarowania
PRZEPIS
- Rozwiń ciasto francuskie i przekrój na pół.
- Jedną połowę ciasta posyp startym serem, pietruszką i przykryj drugą połową ciasta.
- Pokrój na paski i na każdy z nich połóż plaster boczku.
- Zwiń w podłużny świderek.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Piecz w 180 C przez około 25 minut.