desery,  jabłka,  naleśniki,  orzechy,  placki,  śniadania

Naleśniki z prażonymi jabłkami

Obiad na słodko? Jak najbardziej! Puszyste naleśniki z prażonymi jabłkami i orzechami to idealny pomysł na taki posiłek.

Naleśniki z prażonymi jabłkami to pyszna i aromatyczna propozycja na szybkie i smaczne śniadanie, obiad czy deser. Aby przygotować tę pyszną potrawę, należy najpierw usmażyć naleśniki. Następnie, w innym garnuszku podgrzać gotowe prażone jabłka, dodając do nich posiekane orzechy włoskie. Gdy wszystko jest gotowe, wystarczy nałożyć jabłka na naleśnika, zwinąć w rulon i posypać cukrem pudrem. To danie jest idealne na jesienne popołudnie, kiedy mamy ochotę na coś ciepłego i słodkiego.

SKŁADNIKI

PRZEPIS

  • Usmaż naleśniki.
  • Przygotuj nadzienie: Podgrzej jabłka prażone w garnuszku, gdy będą gorące dodaj do nich posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszaj.
  • Na każdy naleśnik nakładaj porcję jabłek, rozsmaruj po całej powierzchni i zwiń w rulon.
  • Na koniec posyp naleśniki cukrem pudrem
Naleśniki z prażonymi jabłkami